Starthjälp

Starthjälp

Startar inte bilen? Vi hjälper dig att snabbt få igång din bil så att du kan starta och åka iväg. Om det ändå inte går att starta bilen hjälper vi dig att bogsera den till närmaste verkstad. Vår personal har god teknisk kompetens för att kunna få igång de flesta motorer och batterier. Vi finns på plats dygnet runt för att alltid kunna vara behjälpliga när du behöver oss.

Problem med bilbatteriet
Om man har problem med att bilens batteri ofta blir urladdat, drar många slutsatsen att batteriet är dåligt och behöver bytas ut. Men byt inte ut batteriet direkt, det kan vara så att det inte är fel på batteriet utan att en komponent i motorns startsystem som strular. Utöver batteriet och generatorn så består motorns startsystem av en mängd olika komponenter och det räcker med att endast en är defekt för att batteriet inte ska laddas ordentligt vid körning. Innan man bestämmer sig för att byta batteri bör man därför låta en servicetekniker undersöka motorns startsystem för att utesluta att det finns andra fel.

Så tar du hand om ditt bilbatteri
Många bilister får problem med att starta bilen under vintern. En orsak är att batteriet tar mycket längre tid att ladda när det är kallt ute. Faktum är att bilstartens strömmängd tar hela 15 minuters bilkörning att ladda upp när det är minus 18 grader ute. Är det kallare ute så tar det ännu längre tid. Om du som bilist kör många kortare sträckor kan det vara bra att stödladda batteriet för att undvika att det så småningom laddas ur helt. Det är mycket bättre för både plånboken och miljön att stödladda batteriet med en laddare istället för att låta bilen stå på tomgång och ladda via generatorn. Tänk också på att batteriladdaren du köper ska ha en mikroprocessor-styrning. Denna funktion gör laddningen mer skonsam för batteriet.

Se över hur batteriet mår innan vintern
Ett välskött batteri håller mellan 6 till 8 år. Har man otur befinner sig batteriet i slutskedet och riskerar att lägga av mitt under vintersäsongen. Det är inte roligt att få motorstopp och bli stående när det är minusgrader ute. Ett lätt sätt att förbereda sig för vintern är att åka till en verkstad, där finns det vanligtvis mätinstrument för att mäta batteriets hälsa. Efter en mätning kan man snabbt göra en uppskattning om batteriet kommer att hålla vintern ut eller om det är dags att köpa ett nytt.

Bärgning dygnet runt

Välj region: